Monument als Manaies
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Monument als Manaies

Girona - Monument als Manaies (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorDomènec Fita Molat
Situació Gran Via Jaume I / Plaça dels Manaies
Els Manaies de Girona formen part de la Confraria de Jesús Crucificat. Existeixen des del segle XVIII i, vestits de soldats romans, encapçalen les processons de Setmana Santa. L'escultura al seu honor, que va generar certa polèmica per la seva simbologia religiosa, va ser realitzada per Domènec Fita l'any 2015, per commemorar el 75è aniversari de la seva restauració, l'any 1940. És una estructura rectangular d'acer dividida en tres parts: a la part superior hi ha el perfil d'un manaia, al centre, la creu de la Passió, i a la part inferior, la inscripció commemorativa.