Monument a Josep Pla
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - Monument a Josep Pla

Girona - Monument a Josep Pla (Foto: Zorro2212, 2014)

AutorPia Crozet
Situació Plaça Josep Pla
Enmig de la plaça dedicada a Josep Pla hi ha una escultura commemorativa de l'escriptor, obra de l'artista francesa Pia Crozet, de l'any 1991, quan feia deu anys de la mort de Pla. Són quatre piles de llibres desordenats, de bronze, situades sobre un pedestal de pedra en el qual hi ha un fragment d'una de les obres de l'escriptor empordanès:

Anàvem passant el carrer de Pedret quan de sobte Girona se'ns presenta sobre l'arc de la tartana amb tota la seva impressionant monumentalitat. Fou com una fuetada, vaig sentir el primer gran xoc de la meva vida.