Església de Sant Feliu. Sepulcre de Sant Narcís
(Girona | Galligants / Sant Feliu - Gironès)

Girona - Església de Sant Feliu. Sepulcre de Sant Narcís

Girona - Església de Sant Feliu. Sepulcre de Sant Narcís (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJoan Tournai
Situació Interior de l'església de Sant Feliu
El culte a sant Narcís està documentat a la ciutat de Girona des del començament del segle XI. El seu cos incorrupte va estar sepultat inicialment en un sarcòfag desaparegut. Al segle XIII es va col·locar en un nou sepulcre, que encara es conserva, situat a la mateixa capella que el sepulcre gòtic. Aquest va ser sufragat pel canonge Guillem de Socarrats i obrat en alabastre pel mestre Joan (generalment identificat com Joan de Tournai) que el va executar entre 1326 i 1328.

És un sarcòfag amb coberta a dos vessants, en una de les quals hi ha l'estàtua jacent del sant, vestit amb els hàbits pontificals, amb el cap disposat sota un dosser. La frontal i les laterals estan decorades amb figures esculpides, representant escenes de la vida del sant. Darrere les figures hi ha un fons vitrificat blau i vermell, molt inusual a Catalunya.