Església de Sant Feliu. Capella de Sant Narcís
(Girona | Galligants / Sant Feliu - Gironès)

Girona - Església de Sant Feliu. Capella de Sant Narcís

Girona - Església de Sant Feliu. Capella de Sant Narcís (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorVentura Rodríguez / Agustí Cabot
Situació Interior de l'església de Sant Feliu
Gran capella amb planta de doble el·lipse, situada al lloc que ocupava l'antic claustre. Es comunica amb la nau principal mitjançant un espai intermedi o nàrtex i està capçada amb un cambril on hi ha l'altar amb una imatge moderna del sant. Va ser construïda entre 1782 i 1792, promoguda pel bisbe Tomás de Lorenzana i projectada per l'arquitecte Ventura Rodríguez. Les pintures murals de les voltes són obra de Francesc Tramulles. La seva espectacularitat és definida per l'acabat en jaspi policrom de les parets. L'urna de plata que conté les restes del sant va ser realitzada per l'orfebre Josep Puig l'any 1800. La imatge de sant Narcís va ser tallada per l'escultor Josep Espelta als anys 40 del segle XX.

A banda i banda de la nau hi ha els mausoleus del general Álvarez de Castro i de les Heroïnes de Santa Bàrbara. La capella va ser restaurada a principis de segle XX per Rafael Masó i el pintor Darius Vilàs.