Església de Sant Feliu. Mausoleu d'Álvarez de Castro
(Girona | Galligants / Sant Feliu - Gironès)

Girona - Església de Sant Feliu. Mausoleu d'Álvarez de Castro

Girona - Església de Sant Feliu. Mausoleu d'Álvarez de Castro (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorMartí Sureda Deulovol / Joan Figueras Vila (escult.)
Situació Interior de l'església de Sant Feliu
Monument funerari situat a la capella de Sant Narcís de l'església de Sant Feliu. Construït entre 1871 i 1880, va ser projectat per Martí Sureda. Joan Figueras i Vila va ser l'autor de la matrona que presideix el conjunt i Jeroni Suñol de l'urna.

Mariano Álvarez de Castro (Granada, 1749 - 1810) era el governador militar de Girona durant el setge de les tropes napoleòniques, l'any 1909. El seu capteniment en la defensa heroica de la ciutat, que no va capitular fins al cap de set mesos malgrat la seva inferioritat, van fer d'ell un heroi, tot i que molts historiadors han considerat que va produir una innecessària destrucció ateses les escasses possibilitats de la resistència.