Església de Sant Feliu. Crist jacent
(Girona | Galligants / Sant Feliu - Gironès)

Girona - Església de Sant Feliu. Crist jacent

Girona - Església de Sant Feliu. Crist jacent (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorAloi de Montbrai
Situació Interior de l'església de Sant Feliu
Formava part d'un grup escultòric del Sant Enterrament, executat al segle XIV, de vuit figures situades al voltant del Crist jacent, el qual encara es pot contemplar en una capella de l'església de Sant Feliu. Al Museu d'Art de Girona es conserven algunes de les figures que componien el conjunt. El Crist, obrat en alabastre, és una obra excepcional, d'una gran expressivitat. Va ser encarregat l'any 1350 al taller d'Aloi de Montbrai, un escultor d'origen francès que, en aquella època, era soci de Jaume Cascalls. Això ha fet pensar a alguns investigadors que aquesta obra, per la seva qualitat, pogués ser de Cascalls.