Finestres de Can Totim
(Santa Maria de Palautordera - Vallès Oriental)

Santa Maria de Palautordera - Finestres de Can Totim (Foto: Albert Esteves, 2024)

Santa Maria de Palautordera - Finestra de Can Totim

Santa Maria de Palautordera - Finestra de Can Totim (Foto: Albert Esteves, 2024)

Santa Maria de Palautordera - Can Totim, abans de l'ampliació

Santa Maria de Palautordera - Can Totim, abans de l'ampliació (Foto: Montserrat Viader -calaix.gencat.cat-, 1982)

Situació Plaça Major, 1
Originalment era una casa de la mateixa tipologia i alçada que les seves veïnes però va ser profundament transformada i ampliada en època contemporània. Tanmateix, es van salvar el portal adovellat, de mig punt, i les dues finestres de tipologia gòtica, probablement del segle XVI. Una d'elles és d'arc conopial, lobulada, amb decoració de discs a les impostes i a l'ampit. L'altra, més senzilla, té llinda monolítica amb esmotxadura conopial i un petit floró. Originàriament es trobava a la dreta de la porta principal, tal com podem veure a la foto de 1982 que adjuntem.