Can Garriga
(Santa Maria de Palautordera - Vallès Oriental)

Santa Maria de Palautordera - Can Garriga

Santa Maria de Palautordera - Can Garriga (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer Major, 14 / Carrer Morató
Edifici en cantonada que conserva plenament l'estructura de casa pairal antiga, de planta baixa i dos pisos, amb teulada a dues aigües. Totes les obertures, igual que la cantonera, estan fetes amb pedra granítica. Algunes finestres presenten motllures i ampits sobresortits. La planta baixa presenta obertures modernes però conserva un gran portal adovellat amb un escut on hi ha el símbol d'una maça i una enclusa, que ens dóna idea de l'ofici del propietari. A la façana del carrer Morató hi ha una llinda inscrita amb el cognom Riera i la data de 1670. A l'interior de la planta baixa hi ha una gran arcada que dóna a un pati interior on hi havia hagut els estables.

La casa s'havia conegut també amb els noms de Can Quintana i Can Baia.