Carrer Major
(Santa Maria de Palautordera - Vallès Oriental)

Santa Maria de Palautordera - Carrer Major

Santa Maria de Palautordera - Carrer Major (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer Major
Es correspon amb l'antic Camí de Sant Esteve. Al segle XIX se'l coneixia com el carrer de la Creu, per la creu de terme que hi havia, i és a partir de 1867 que ja apareix amb el nom de carrer Major. Va ser a banda i banda d'aquest carrer que es poble va anar creixent, sobre tot a partir del segle XVI. Malgrat el pas del temps, el traçat i la configuració del carrer es mantenen en bona mesura i són moltes les cases que conserven elements originals dels segles XVI al XVIII, com ara portals o finestres emmarcades amb pedra.

Durant molts anys va ser carretera de la Diputació, per on transitaven carros, cotxes i, fins el 1954, fins i tot autobusos. Des de 2005 és només per a vianants.