Castell de Godmar (Cal Comte)
(Badalona | Canyet - Pomar - Barcelonès)

Badalona - Castell de Godmar

Badalona - Castell de Godmar (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Crtra. de Pomar
Masia fortificada que amb el pas del temps va esdevenir residència senyorial. L'alou original està documentat des de 1030 i pot relacionar-se amb el que va ser adquirit pel bisbe Godmar el 989. A la fi del segle XIII la finca, amb totes les seves possessions i la torre, era un "franc alou" del qual en depenien altres masos menors. Posteriorment, va ser propietat de la nissaga dels Blanes-Centelles, una descendent dels quals, Maria Concepció de Llanza i de Bobadilla, el va rebre en herència el 1927.

L'edifici conserva elements d'època romànica, dels segles XII i XIII, i d'època gòtica, del segle XV. Durant el segle XIX el castell va ser reformat dins l'estètica neomedieval pròpia de l'època, molt evident a la façana lateral que dona a Barcelona. Algunes finestres pertanyen al destruït castell de Centelles (Osona).