Germandat de Pagesos (Cafè de Dalt)
(Santa Maria de Palautordera - Vallès Oriental)

Santa Maria de Palautordera - Germandat de Pagesos (Cafè de Dalt)

Santa Maria de Palautordera - Germandat de Pagesos (Cafè de Dalt) (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusAteneus i centres socials
Situació Carrer Major, 13-17
Va ser la seu de la societat recreativa L'Aliança, que organitzava balls, concerts i obres de teatre. Durant la dictadura de Primo de Rivera va ser seu de la Unió Patriòtica i, més tard, del Sindicat de Pagesos.

És un edifici entre mitgeres, de planta baixa, pis i golfes, cobert amb teulada a dues vessants. La façana té una estructura classicista, totalment simètrica. El pis presenta tres obertures de mig punt que aboquen a un balcó corregut amb barana de foneria. Li dóna caràcter d'edifici públic el coronament, a mode de frontó triangular perfilat amb amples motllures i un òcul al centre. Segons el Cadastre, va ser construït l'any 1898.