Escultura La Majordoma de Sant Narcís
(Girona | Galligants / Sant Feliu - Gironès)

Girona - Escultura <i>La Majordoma de Sant Narcís</i>

Girona - Escultura La Majordoma de Sant Narcís (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJosep Bosch Puy (Piculives)
Situació Carrer de Ferran el Catòlic
Situada al començament del Passeig Arqueològic, sota la torre Cornèlia. Obra de Josep Bosch, més conegut pel seu pseudònim Piculives, va ser inaugurada l'any 1973. Feta amb pedra local, representa la majordoma com una dona voluminosa i alada, sostenint el llibre dels Misteris de Girona.

La història de la majordoma de sant Narcís va ser creada pel poeta gironí Josep Tarrés. La majordoma era una dona grassa, xafardera i mig bruixa, dotada de poders culinaris. Un dia va tenir una visió i va preveure la mort de sant Narcís i sant Feliu, martiritzats per la seva fe.