Plaça dels Jurats
(Girona | Galligants / Sant Feliu - Gironès)

Girona - Plaça dels Jurats (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Pont de la plaça dels Jurats

Girona - Pont de la plaça dels Jurats (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Plaça dels Jurats
Malgrat la seva aparença, la plaça dels Jurats és un espai modern, creat quan es va urbanitzar el Passeig Arqueològic, a finals dels anys 50 del segle XX. L'any 1965 es va batejar amb el nom de plaça dels Jurats i, amb el temps, s'ha convertit en escenari de molts esdeveniments i un lloc molt concorregut per ser el pas natural entre el sector de Sant Feliu i els Banys Àrabs i el monestir de Sant Pere de Galligants.

Anteriorment, aquest espai formava part del baluard de Sarracines i comptava amb diverses cases molt antigues, enderrocades a partir de 1958. La plaça és, per tant, un invent modern, igual que l'edifici conegut com la Casa dels Jurats, una construcció historicista caracteritzada per les dues grans arcades que aboquen a la plaça. Al seu costat, per salvar el pas del riu, es va construir un pont d'aspecte medieval, molt fotografiat pels turistes, alineat amb els porxos del nou edifici