Carrer i plaça del Pou Rodó
(Girona | Galligants / Sant Feliu - Gironès)

Girona - Plaça del Pou Rodó (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Hotel Llegendes de Girona (casa de Sant Narcís)

Girona - Hotel Llegendes de Girona (casa de Sant Narcís) (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer Pou Rodó
Carrer que dona nom a un barri que formava part de l'antic burg de Sant Feliu. Es desconeix l'origen del nom, però és possible que fes referència a un pou de glaç. El carrer es devia començar a urbanitzar a començament del segle XVl, com a continuació del carrer de les Ballesteries. És esmentat l'any 1515.

Des de l'edat mitjana i fins a finals del segle XX, tot aquest sector era ocupat per hostals on s'oferien serveis de prostitució i es coneixia com el barri xinès de Girona. L'any 1983 es va iniciar el projecte de reforma urbanística, el qual va consistir a enderrocar un bon nombre d'edificis per esponjar el barri i generar una nova plaça. Les obres van culminar l'any 2000. Això ha permès la rehabilitació de moltes cases antigues. Entre elles en destaca la que fa cantonada amb el carrer de les Mosques, reformada i transformada en hotel, que, segons la llegenda, va ser la casa on va viure sant Narcís.