Llinda d'ofici al carrer de la Barca
(Girona | Galligants / Sant Feliu - Gironès)

Girona - Llinda al carrer de la Barca, 14

Girona - Llinda al carrer de la Barca, 14 (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer Barca. 14
A molts pobles de Catalunya trobem llindes gravades amb símbols -generalment eines- que fan referència a l'ofici que practicaven els propietaris de les cases. Se'n troben des de mitjan segle XVI, però quan es va generalitzar el costum va ser al segle XVIII. En aquesta casa ens trobem davant d'una llinda més antiga, probablement del segle XVII pel tipus de motllura xamfranada, i uns símbols afegits amb posterioritat. Clarament, les eines fan referència a un mestre de cases.

Consultat un expert en aquesta matèria com és Joan Yeguas Gassó (autor del llibre Sobre portes i finestres de pedra), situa la seva datació entre 1770 i 1800.