Carrer de la Creu
(Santa Maria de Palautordera - Vallès Oriental)

Santa Maria de Palautordera - Carrer de la Creu

Santa Maria de Palautordera - Carrer de la Creu (Foto: Albert Esteves, 2024)

Santa Maria de Palautordera - Carrer de la Creu. Fotografia antiga (cartell in situ)

Situació Carrer de la Creu
Està documentat ja l'any 1350, quan es coneixia com a Camí que va a l'església. Després es va dir Camí de Sant Celoni, fins que, l'any 1862, va passar a denominar-se carrer de la Creu perquè, al seu final, hi havia una creu de terme, que ja no existeix. Les cases actuals es van construir a mitjan segle XIX. La més antiga (núm. 10-12) és de l'any 1853 i hi vivia un fabricant d'olles de ceràmica.. Es pot dir que era, sobretot, el carrer dels oficis: cal Cisteller (núm. 13), cal Carreter (núm. 17) , ca l'Escloper (núm. 18), cal Boter (núm. 19), cal Ferrer de tall (núm. 21), cal Cadiraire (núm. 33), cal Peroler (núm. 37), cal Ferrer (núm. 36).