Capella de Sant Sebastià
(Santa Maria de Palautordera - Vallès Oriental)

Santa Maria de Palautordera - Capella de Sant Sebastià

Santa Maria de Palautordera - Capella de Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Passeig del Remei (final)
Situada a pocs metres de la capella de Remei, va ser consagrada l'any 1517. Molts pobles de Catalunya tenien capelles als afores del nucli urbà, dedicades a sant Sebastià, un sant que protegia contra les epidèmies de pesta. Tanmateix, l'any 1606 ja se sap que hi havia una capella dedicada a la Mare de Déu del Remei i que aquesta devoció va anar desplaçant a la de sant Sebastià fins al punt que, al segle XVIII, la capella es coneixia com el Remei de Palautordera, antecedent de la nova ermita construïda al final d'aquell segle.

És un edifici de planta rectangular i absis semicircular, de factura senzilla, actualment dessacralitzat i adossat a una casa particular.