Mas Andreu (Cal Pastor)
(Santa Maria de Palautordera - Vallès Oriental)

Santa Maria de Palautordera - Mas Andreu (Cal Pastor)

Santa Maria de Palautordera - Mas Andreu (Cal Pastor) (Foto: Albert Esteves, 2024)

Santa Maria de Palautordera - Mas Andreu (Cal Pastor) (Foto: Josep M. Armengol -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1899-1915)

Situació Carretera Nova de Sant Esteve, 20
Masia documentada al fogatge de 1553, probablement d'origen força més antic. La família Andreu hi va viure des del segle XIV fins al XIX. L'any 1900 va passar a mans de la família Ribas. És una masia de tipus clàssic, de planta baixa, pis i golfes, amb un cos perpendicular a mode de galeria i altres construccions annexes, tancades dins d'un barri. Ha estat restaurada.