Escultura Carro
(Santa Maria de Palautordera - Vallès Oriental)

Santa Maria de Palautordera - Escultura <i>Carro</i>

Santa Maria de Palautordera - Escultura Carro (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJosep Plandiura Vilacís
Situació Passeig del Remei (final)
Escultura situada al final del Passeig del remei, davant de l'ermita. Va ser encarregada a Josep Plandiura (Taradell, 1943) i inaugurada l'any 2003. Feta en acer corten, oxitallat, oxidat i envernissat, representa un carro en posició inclinada, recolzat només en una roda. Aquesta posició i la torsió dels seus elements li aporten un enorme dinamisme, i la seva situació privilegiada, entre els plataners del Passeig i l'ermita, el fan protagonista del paisatge, sense ser-ne l'actor principal. Fa bones les paraules del mateix artista quan diu que l'escultura sempre ha de formar part de l'entorn. Sempre hi ha de passar de puntetes, perquè això farà que, en el temps, sigui estimada..