Carrer dels Banys Nous
(Barcelona | El Call - Barcelonès)

Barcelona - Carrer Banys Nous (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Carrer dels Banys Nous

Barcelona - Carrer dels Banys Nous (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Banys Nous
El nom del carrer prové dels banys jueus del segle XII, que hi hagué en aquest carrer i que van subsistir fins al 1716. Se sap que l'any 1160 Ramon Berenguer IV va fer un contracte amb l'alfaquí Abraham Bonastruc per fer uns banys públics a l'hort reial que hi havia prop del nou castell vescomtal.

El carrer segueix el traçat de l'antiga muralla romana i medieval tot i que resten molt pocs vestigis visibles d'època antiga. La major part de les façanes corresponen a reedificacions o reformes dels segles XVIII i XIX. Cal destacar la presència d'algunes botigues que conserven antics aparadors de fusta de gran vistositat.