Can Pi
(Esplugues de Llobregat - Baix Llobregat)

Esplugues de Llobregat - Can Pi, cos posterior (Foto: Albert Esteves, 2006)

Esplugues de Llobregat - Can Pi

Esplugues de Llobregat - Can Pi (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Plaça Pare Miquel d'Esplugues, 5
Masia documentada des del 1516, quan era propietat d'Antoni Guasch. Un segle després pertanyia a Pau Pi, família de la qual ha pres el nom. És un mas de tipus basilical, el qual va ser ampliat al segle XVIII amb un cos adossat a la part del darrera. A una de les finestres d'aquest cos hi ha inscrita la data de 1728, quan era propietat de Josep Planas i Magdalena Pi.

La masia original consta de tres crugies, amb el cos central més elevat i obert amb una galeria d'arcs de mig punt. Les teulades són a dues aigües. Amb les reformes del segles XVIII es va allargar lateralment per adossar-hi un celler. La façana havia estat decorada amb esgrafiats.