Hospital de la Mare de Deu de la Salut (“els Caliptus”)
(Sabadell | Rodal - Vallès Occidental)

Hospital de la Mare de Déu de la Salut (els Caliptus). Façana principal

Hospital de la Mare de Déu de la Salut (els Caliptus). Façana principal (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2007)

AutorEnric Fatjó Torras
Situació Parc del Taulí
L'edifici de l'Hospital de la Mare de Déu de la Salut, conegut popularment com “els Caliptus” o “els Eucaliptus” ha deixat de funcionar com a hospital des de fa temps. No obstant això, forma part del consorci sanitari del Parc Taulí, i allotja els serveis d'administració, entre d'altres.

La primera fase de construcció es finalitzà l'any 1903. A partir de 1990 es dugué a terme la reforma interior i a la part nord s'ha construït un edifici de nova planta complementari al conjunt hospitalari.

Des del punt de vista arquitectònic, es tracta d'un conjunt format per dos cossos ortogonals d'una sola planta amb el creuer sobre elevat. La teulada és a dos vessants i està construït amb aparell mixt d'obra vista i paredat.