Can Po Cardona
(Sant Joan Despí - Baix Llobregat)

Sant Joan Despí - Can Po Cardona (Foto: Valentí Pons, 2008)

Sant Joan Despí - Can Po Cardona (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1999)

AutorReforma: Juli M. Fossas Martínez
Situació Camí del Mig, Disseminat, 4
InterèsEspecial interès Interessant
Masia del segle XVIII que a mitjan segle XIX va ser adquirida per Josep Cardona (el nom Po deriva de l'apel·latiu familiar Josepó). El 1927 va ser transformada en casal residencial per l'arquitecte Juli M. Fossas, que reformà la façana i hi afegí un cos lateral, una escala interior i la torre. La façana principal, així com la posterior, té el típic perfil ondulant del barroc català. Els esgrafiats són dedicats a les quatre estacions, a diversos músics famosos, al costat d'instruments musicals, i a personatges públics catalans com Cambó, Guimerà o mossèn Cinto.