Arcs del carrer Banys Nous, 10
(Barcelona | El Call - Barcelonès)

Barcelona - Arcs del carrer Banys Nous, 10

Barcelona - Arcs del carrer Banys Nous, 10 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Banys Nous, 10
A l'interior de la botiga del número 10 del carrer Banys Nous hi ha un interessant conjunt de columnes i arcs estrets de mig punt fets amb pedra i maons, descoberts l'any 2002. Inicialment es va pensar que podien correspondre als antics banys jueus per a homes (miqwé), els banys nous que han donat nom al carrer i que van ser contractats per l'alfaquí Abraham Bonastruc a Ramon Berenguer IV l'any 1160. Estudis posteriors han determinat que aquest tipus de construcció és més pròpia dels segles XVIII o XIX però en realitat no se sap amb certesa quina era la funció d'aquest espai.