Ermita de la Mare de Déu de l'Alegria
(Tiana - Maresme)

Tiana - Ermita de la Mare de Déu de l'Alegria

Tiana - Ermita de la Mare de Déu de l'Alegria (Foto: Albert Esteves, 2007)

Tiana - Ermita de la Mare de Déu de l'Alegria (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1912)

Situació Camí de l'Alegria, al costat del cementiri
InterèsEspecial interès Interessant
És l'antiga església parroquial de Tiana i com a tal està documentada des del 1018 i sembla que va ser construïda sobre les restes d'una vil·la romana. Un nou temple romànic va ser consagrat el 1104. L'edifici actual és del segle XVI, si bé molt reformat i ampliat durant el segle XVIII (a la façana hi ha la data de 1729). Els documents més antics que fan referència al culte a la Mare de Déu de l’Alegria són de la segona meitat del S. XVII.Té una nau rectangular capçada amb absis poligonal i un campanar de torre que té finestres apuntades i coberta piramidal a quatre vessants. L'interior és decorat amb pintures murals d'Ignasi Serra Goday, del 1970.