Casa de l'Arc de Santa Eulàlia (Barcelona - El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Casa de l'Arc de Santa Eulàlia

Barcelona - Casa de l'Arc de Santa Eulàlia (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Casa de l'Arc de Santa Eulàlia (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Casa de l'Arc de Santa Eulàlia (Foto: Francisco Vez, 2008)

Situació Carrer de la Boqueria, 30-32
Edifici del segle XVIII que s'obre a la planta baixa amb quatre portals d'arc escarser i un gran arc rebaixat que dóna pas, i nom, al carrer Arc de santa Eulàlia. La façana és decorada amb esgrafiats de gerros, garlandes i figures de nens, datats cap al 1780 i restaurats modernament.

Francisco Vez Subirachs, que va realitzar la restauració de la façana, ens indica que l'edifici està construït sobre el què van ser tres antigues cases, una de les quals, que sobresurt de la façana a la part dreta, correspon a la torre de Santa Eulàlia, del segle XIV, de la qual se'n pot veure el parament de la part baixa a l'Arc de Santa Eulàlia. la torre està complerta, manté els seus quatre costats i l'altura de 14 metres, però va ser mutilada per incrustar-hi els balcons barrocs. En relació als esgrafiats, Francisco Vez ens fa notar que a la part inferior esquerra hi ha una copa amb unes serps, que es relaciona amb la farmàcia que qua allà hi havia. També ens diu que durant la restauració van aparèixer dos plafons originals que havien estat tapats i que han pogut mantenir-se intactes i que es poden considerar com els millor conservats de la ciutat. Fins i tot es pot apreciar el dibuix a carbonet a partir del qual es van realitzar.