Casa Francesc Martí Puig
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Boqueria, 10 (Foto: Anna Corcoll, 2013)

Barcelona - Boqueria, 10 (Foto: Enfo, 2011)

AutorJosep Puig i Cadafalch
Situació Boqueria, 12
Edifici del segle XVIII reformat entre els anys 1898 i 1899 per Josep Puig i Cadafalch. En la façana, ricament ornamentada amb esgrafiats, motllures i relleus esculpits, hi van treballar Manuel Ballarín (forja), Joan Paradís (esgrafiats) i Eusebi Arnau (escultura). Destaca especialment la porta, amb un arc interior lobulat i un joc d'arquivoltes voltades de fullatge. Les nervadures dels brancals s'ornamenten amb capitells on hi ha esculpits uns bustos d'home i dona vestits de l'època, probablement el senyor Martí i la seva esposa.

Puig i Cadafalch va projectar altres cases per la família Martí, la més coneguda al carrer Montsió i una altra al Portal de l'Àngel.