Bústia de la Casa de l'Ardiaca
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Barcelona - Bústia de la casa de l'Ardiaca, detall (Foto: Albert Esteves, 2012)

TipusElement singular
AutorLluís Domènech i Montaner
Situació Santa Llúcia, 3
La Casa de l'Ardiaca va ser durant un temps la seu del Col·legi d'Advocats de Barcelona. Per a aquesta institució Lluís Domènech i Montaner va dissenyar el 1902 una curiosa bústia de marbre, on es contraposa la rapidesa del vol de les orenetes amb la lentitud de la tortuga. Hi ha també una heura de set fulles, a la part de baix. Segons el mateix arquitecte, tots tres elements simbolitzen la Justícia, que ha de ser ràpida i volar alt com les orenetes, però que els impediments burocràtics representats per l'heura fan que acabi sent lenta com la tortuga. A l'extrem esquerre de la bústia hi ha l'escut del Col·legi. L'escultor que va executar el disseny va ser Alfons Juyol Bach.