Casa del carrer Freneria
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Barcelona - Freneria, 14

Barcelona - Freneria, 14 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Freneria, 14 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Freneria, 14 / Baixada de Santa Clara, 2
Edifici en cantonada, d'origen medieval, molt modificat durant el segle XVIII. Està format per dos cossos, probablement independents en origen i unificats en la reforma del segle XVIII. Conserva del segle XV l'estructura volada de bigues de fusta sobre pilars de pedra octogonals així com una finestreta lobulada al primer pis i una altra de coronella, aquesta afegida en època moderna. L'acabat del parament és d'estuc amb encintat imitant carreus, l'anomenada "junta gòtica".

L'origen medieval de la casa va ser confirmat en la intervenció arqueològica realitzada l'any 1996 amb motiu de la seva rehabilitació.