Casa Baulés
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Barcelona - Baixada de la Llibreteria, 9 (Foto: Albert Esteves, 2007)

EstilRomanticisme
AutorNarcís Nuet, m.o.
Situació Tapineria, 1 / Baixada Llibreteria
Edifici en cantonada construït l'any 1848 amb una composició academicista força reeixida. El pis principal té un balcó corregut, amb una notable barana de forja, que recorre les dues façanes. Aquestes estan delimitades amb pilastres estriades que fan de suport de la cornisa de les antigues golfes, substituïdes per una planta superior durant el primer terç del segle XX. Els elements decoratius més evidents són els plafons de terra cuita amb dibuixos vegetals i un bust femení sostingut per sirenes.

Segons el projecte original, l'ornamentació de terracota havia d'ocupar tres plantes, però finalment només es va dur a terme la del pis principal. En una façana hi veiem un medalló amb un bust femení envoltat de motius florals i dos corns de l'abundància. A l'altra façana hi ha un cistell de fruites envoltat també de motius vegetals.