Pati renaixentista del Museu Marès
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Barcelona - Pati interior del Museu Marés

Barcelona - Pati interior del Museu Marés (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Pati interior del Museu Marés (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Pati interior del Museu Marés. Porta procedent d'una casa del carrer Boters

Barcelona - Pati interior del Museu Marés. Porta procedent d'una casa del carrer Boters (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Pati interior del Museu Marés. Porta procedent d'una casa del passeig Colom

Barcelona - Pati interior del Museu Marés. Porta procedent d'una casa del passeig Colom (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Pati interior del Museu Marés. Porta de la casa del carrer Templers

Barcelona - Pati interior del Museu Marés. Porta de la casa del carrer Templers (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Pati interior del Museu Marés. Finestra de la casa del carrer Templers

Barcelona - Pati interior del Museu Marés. Finestra de la casa del carrer Templers (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Porta del carrer Templers,1 (interior del Museu Marés)

Barcelona - Porta del carrer Templers,1 (interior del Museu Marés) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Comtes, 8
InterèsEspecial interès Interessant
L'edifici que, a mitjan segle XIX, les monges de Santa Clara havien construït a la cantonada del carrer dels Comtes amb la Baixada de la Canonja, donava a un pati interior que ja havia existit al segle XVI, època de la qual es conservaven diversos elements. Per aquesta raó, en la reforma de 1952-1958 que integrava aquesta casa al Museu Marès, es va decidir reconstruir un pati d'aquella època, aprofitant elements procedents d'altres edificis derruïts. En concret, l'escala monumental formava part de la casa del carrer Templers, 1, construïda el 1567 (data inscrita en una llinda) i enderrocada per ampliar l’edifici de l'Ajuntament. En la reconstrucció es van integrar elements originals amb altres procedents d'edificis renaixentistes desapareguts. La porta que hi ha al capdamunt de l'escala és la de l'edifici original, igual que les finestres i balcons, mentre que la de l'inici de l'escala procedeix de la casa Claramunt, del carrer Boters, i la del replà és de la casa Cervantes, del passeig de Colom, 2. A l'interior del Museu també hi ha instal·lada una porta procedent de la casa del carrer Templers.