Cereria Subirà (Barcelona - Catedral - Plaça del Rei - Barcelonès)

Barcelona - Cereria Subirà

Barcelona - Baixada Llibreteria, 7

Barcelona - Baixada Llibreteria, 7 (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusEstabliment comercial
Situació Baixada de la Llibreteria, 7
Entre els edificis ocupats pel Museu d'Història de la Ciutat hi ha la casa que fa cantonada entre la Baixada de la Llibreteria i el carrer Veguer. Té una façana molt equilibrada, amb un balcó corregut al pis principal que gira seguint el perfil arrodonit de la cantonera. Conserva restes d'esgrafiats. Als baixos hi ha ubicat un dels establiments comercials més antics de Barcelona, la Cereria Subirà, fundada el 1761 per Jacint Galí al carrer de l'Argenteria. Quan l'obertura de la Via Laietana va afectar l'establiment, aquest va traslladar-se a l'actual edifici, ocupant una botiga de roba fundada a mitjan segle XIX. Va passar a mans de la família Subirà després de la guerra civil. Del seu interior cal destacar-ne el mobiliari, aprofitat de l'antiga botiga vuitcentista i, especialment, la doble escalinata, presidida per dues figures femenines de ferro que sostenen un llum. Va ser restaurada per Josep M. Botey l'any 1983.