Saló Carles Pi i Sunyer
(Barcelona | Casa de la Ciutat - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Saló Carles Pi Sunyer (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Casa de la Ciutat. Saló Carles Pi Sunyer (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorFrancesc Daniel Molina Casamajó
Situació Plaça de Sant Jaume. Interior de l'Ajuntament
Des de l'interior del Saló de Cent s'accedeix a la Sala de Sessions Públiques, abans denominada de la Reina Regent i, des de 2016, Saló Carles Pi i Sunyer. Va ser construïda a la dècada dels seixanta del segle XIX a l'espai que ocupava el pati dels Tarongers. És un espai semicircular cobert amb cúpula i ornamentat en la línia de l'ampul·lós estil academicista de l'època. Durant l'Exposició Universal de 1888 va servir de menjador de la família reial. Des d'aleshores és presidit per un retrat de la reina regent, Maria Cristina, i el seu fill Alfons XIII, obra de Francesc Masriera, del 1888. En unes fornícules, a banda i banda, hi ha les escultures de sant Jordi i de santa Eulàlia, obra de Josep Viladomat.