Façana neoclàssica
(Barcelona | Casa de la Ciutat - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Ciutat - Detall façana

Barcelona - Casa de la Ciutat - Detall façana (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

AutorJosep Mas Vila
Situació Plaça de Sant Jaume, 1
Projectada per Josep Mas Vila, va ser construïda entre 1831-1847. El seu estil s'inscriu dins la tendència més purista del neoclassicisme. La composició és austera i equilibrada. La part més monumental és el cos central, que emergeix en l'àmbit de planta baixa perfilant la balconada d'honor, la qual serveix de base a les quatre grans columnes jòniques que sostenen l'entaulament. Aquest té un remat escultòric de marbre amb l'escut de la ciutat, obra de Francesc Daniel Molina (1855). Flanquejant la porta hi ha dues fornícules amb estàtues que representen Jaume I i el conseller Joan Fiveller, realitzades per Josep Bover i Mas, el 1844.