Can Bragulat (Alella - Maresme)

Alella - Can Bragulart

Alella - Can Bragulart (Foto: Lluís LP, 2015)

TipusMasia
EstilGòtic
Situació Riera Fosca / Carrer Comas
Coneguda també com Can Pujades, important família d'Alella documentada des del segle XV. Té planta quadrada, amb cossos laterals annexos i teulada a dues aigües. La façana, simètrica i molt equilibrada, està centrada pel portal de grans dovelles i una finestra gòtica d'arc conopial, de dimensions més grans que les dues que la flanquegen.

Al 1460 van enterrar a la parròquia de Sant Feliu d’Allella al sr.Pujades, promotor de la construcció del Mas Pujades, ara Can Bragulat.
En la década del 1950 el sr. Francisco Bragulat, Inventor del sidral (Bragulat) i de l’Aiguanaf , va adquirir la finca passant-hi fins el dia d’avui per tres generacions de la família mantenint encara el nom de Mas Bragulat.
Restaurada l’any 1980, actualment és catalogada amb el nº 1 del patrimoni històric i artístic d’Allella.
El rellotge de sol es una rèplica d’un de santa Coloma de Farners.