Les Quatre Torres
(Alella - Maresme)

Alella - Les Quatre Torres

Alella - Les Quatre Torres (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Passeig d'Antoni Borrell, 1
L'antiga Casa d'Alella o del Terçó, coneguda popularment com Les Quatre Torres, era el casal residencial dels senyors d'Alella: els Banyeres (segle XIII), els Desplà (segles XIV al XVI), els Mata (segles XVIII i XIX) i finalment els Fabra, marquesos d'Alella des de 1889.

L'actual edifici és del segle XIX i substitueix l'antic casal del 1629, del qual en conserva algun element. El seu aspecte està entremig d'una residència senyorial i una fortalesa. Té planta rectangular i, igual que l'edifici antic, té una torre quadrada a cadascun del angles, amb coberta piramidal de pissarra. L'acabat de les façanes és d'estuc, imitant carreus, i les obertures estan emmarcades amb pedra artificial.