Can Bertran
(Alella - Maresme)

Alella - Can Bertran

Alella - Can Bertran (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Avinguda de Sant Josep de Calassanç, 15
Aquesta finca havia estat ocupada per una masia coneguda com Mas Sayol, documentada des del segle XIV. Al segle XVIII pertanyia a la família Pujades. L'any 1884 va ser adquirida per Martí Cabús i Estaper, que va substituir l'antiga casa per aquesta magnífica torre d'estiueig. L'any 1901 va ser adquirida per Camil Fabra i Fontanils, marquès d'Alella. Pocs anys més tard va passar a mans de la família Bertran.

L'edifici té planta quadrada i coberta a quatre vessants amb una torratxa central que fa de llanterna. Les façanes s'ornamenten amb mènsules i llindes esculpides dins un estil general de caràcter eclèctic.