Casa Bassegoda
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Casa Bassegoda i Amigó (Foto: Albert Esteves, 2007)

El Masnou - Casa Bassegoda i Amigó (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorBonaventura Bassegoda Amigó
Situació Sant Felip, 105
La casa particular de l'arquitecte Bonaventura Bassegoda, antigament coneguda com a ca l'Antònia de la Llet, va ser reformada per ell mateix l'any 1909. És una casa entre mitgeres de planta i dos pisos on el pis principal s'obre amb dos grans balcons d'arcs apuntats ornats amb ceràmica i un escut esculpit de sant Jordi entremig. Als mosaics ceràmics es poden observar una rosa i un compàs, símbols de la professió d'arquitecte. El pis superior, de menor alçada, presenta una galeria de quatre arcs carpanells entre columnes. Corona l'edifici la barana del terrat, que combina l'obra i el ferro.