Mas Antic
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Ca l'Antic

El Masnou - Ca l'Antic (Foto: Albert Esteves, 2007)

El Masnou - Ca l'Antic (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer Camil Fabra (carretera N-II)
Masia del segle XVII situada al peu de la carretera, molt a prop de la costa, anterior a la formació dels nuclis urbans. Va pertànyer a la família Antich fins que al segle XVIII va passar, per matrimoni, als Santpere, propietaris de Can Targa. L'any 1919 va ser adquirida pels germans Cusí Furtunet, per instal·lar, als seus terrenys, els laboratoris farmacèutics Cusí.

La casa té l'estructura tradicional de la masia post remença. Té un portal adovellat que originalment devia ser de mig punt, però que es va rebaixar per donar-li amplada. Al pis es conserven finestres de tradició gòtic-renaixentista. Una d'elles és d'arc rebaixat, lobulada, amb angelets als brancals. Les altres dues són de llinda recta, amb guardapols motllurat, una de les quals decorada amb un rostre femení.

A la part del darrere hi ha una torre de guaita.