Can Guarino
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Can Guarino (Foto: Albert Esteves, 2021)

El Masnou - Can Guarino (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorEnric Sagnier Vilavecchia
Situació Avinguda Cusí i Fortunet
Edifici projectat per Enric Sagnier l'any 1906. És una gran residència d'estiueig de tipus classicista francès, amb les típiques mansardes de pissarra pròpies d'aquest estil, juntament amb els porxos, galeries i balustrades que li atorguen el seu aspecte senyorial, totalment allunyat del decorativisme modernista plenament vigent a l'època. Compta amb una capella interior i està envoltada per un gran jardí.

Va ser promoguda per l'industrial tèxtil Ricard Guarino Ubiñana (Barcelona, 1869 - 1917), casat amb Camila Mulleras, el pare i el germà de la qual també s'havien fet
construir les seves respectives cases per Enric Sagnier