Casa de Sant Josep Oriol
(Barcelona | Sant Just - Barcelonès)

Barcelona - Palma de Sant Just, 4

Barcelona - Palma de Sant Just, 4 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Palma de Sant Just, 4 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Palma de Sant Just, 4
Antic casal gòtic del segle XV o XVI completament transformat durant el segle XVIII, quan es van afegir pisos, es va reformar el pati i es va remodelar totalment la façana original, l'únic vestigi gòtic de la qual són les llindes de les finestres renaixentistes del pis principal. També es va alterar l'antic portal adovellat, que es va fer més ample, per permetre l'entrada de carrosses. De la reforma del divuit són també els balcons, amb llosana de ceràmica, i els esgrafiats. És tradició que en aquesta casa hi visqué sant Josep Oriol. El 1909 es va efectuar una profunda restauració i es va encastar la fornícula que commemora la canonització del sant.