Placeta Milans
(Barcelona | Palau - Barcelonès)

Barcelona - Placeta Milans (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Placeta Milans (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorFrancesc Daniel Molina Casamajó
Situació Milans
El carrer Milans, que uneix el de Gignàs amb el d'Avinyò, és un carrer en angle. Just en aquest angle forma una placeta poligonal de quinze costats, formada per edificis molt homogenis, edificats tots ells durant la dècada dels anys cinquanta del segle XIX i restaurats modernament. La urbanització d'aquest espai, dins del projecte general d'urbanització del solar ocupat per l'antic Palau Reial Menor, correspon a Francesc Daniel Molina, que va dissenyar també alguns dels edificis.

Francesc Daniel Molina Casamajó (Vic, 1812 -1867) fou un dels arquitectes més destacats en la transformació que va sofrir Barcelona a mitjan segle XIX. Va exercir d'arquitecte municipal entre 1855 i 1858 i qui va projectar la plaça Reial. Entre les seves obres més destacades hi ha la façana del Teatre Principal.