Església parroquial de Sant Martí
(Teià - Maresme)

Teià - Església de Sant Martí (Foto: Albert Esteves, 2007)

Teià - Església de Sant Martí (Foto: Valentí Pons, 2021)

AutorAntoni Mateu
Situació Plaça de Sant Martí
La primitiva església de Teià, documentada des del segle X, va ser substituïda a partir de 1574 per un nou temple d'estil gòtic tardà. Les obres van ser dirigides pel mestre de cases Antoni Mateu. Consta d'una nau amb capelles laterals i absis poligonal, coberta amb volta de creueria, i un massís campanar de torre al lateral de la façana. El portal és de tipus renaixentista, flanquejat per dues columnes estriades amb capitell corinti, que sostenen un frontó triangular damunt del qual hi ha una imatge de sant Martí, segurament procedent de l'església anterior, on es veu el sant a cavall compartint la capa amb un pobre. El gran finestral neogòtic que presideix la façana va ser afegit l'any 1902.