Can Pol
(Teià - Maresme)

Teià - Can Pol

Teià - Can Pol

Teià - Can Pol

Situació Carrer del Trull
InterèsEspecial interès Interessant
L'origen del casal cal situar-lo cap al segle XIII, quan Ramon de Roudors, senyor de Teià, va edificar en aquest indret la seva residència. Cap al segle XV va passar als Martina i al XVII als Pol, emparentats amb els Fivaller. Va ser Carles de Fivaller qui, l'any 1703 va dur a terme la restauració i reforma de l'edifici que li acabà de donar la seva forma actual. l'edifici té planta rectangular coberta a quatre aigües, amb una gran façana flanquejada per dues torres emmerletades, entre les quals es disposa la galeria de solana, que té 16 obertures de punt rodó. El portal és adovellat (hi ha gravada la data de 1577) i les finestres de llinda plana i brancals de pedra. Tret dels balcons, afegits amb posterioritat, la casa es conserva amb molt poques modificacions. Al costat de la casa hi ha la capella, construïda l'any 1696.