Casa Pau Turull
(Barcelona | Palau - Barcelonès)

Barcelona - Ferran, 34 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Ferran, 34 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJoan Caballé, m.o.
Situació Ferran, 34
D'aquest edifici, construït el 1879, en destaca especialment la composició de la planta baixa i l'entresol. La porta principal, que s'alça fins al balcó del primer pis, està ricament ornamentada. A banda i banda de la porta, la planta baixa mostra un interessant enreixat de foneria que abasta també tot l'espai fins al primer pis.

Pau Turull, fill de Pere Turull anomenat el rico catalán, fou el promotor del Passatge del Crèdit, situat al costat. A la casa Turull s'hi instal·là el 1886 el Gran Museo Anatómico de París, més tard l'Associació de Banquers i comerços diversos.