Cal Cinto (Can Vista)
(Teià - Maresme)

Teià - Cal Cinto. Rellotge de sol restaurat (Foto: Neus Mònico, 2022)

Teià - Cal Cinto - Dibuix Lluís Bonet Garí <i>Les Masies del Maresme</i>

Teià - Cal Cinto - Dibuix Lluís Bonet Garí Les Masies del Maresme

Situació Passatge de Can Feu
Aquesta masia, reclosa actualment enmig de construccions més modernes, està formada per dos cossos. Un de més alt, obert al pati posterior amb un portal d'arc rebaixat, que té el carener de l teulada paral·lel a la façana. Al contrari que el cos més baix, on hi ha el portal adovellat. Les finestres més antigues són de llinda plana de pedra, igual que els brancals i els ampits. La seva construcció pot datar-se al segle XVII.

El més interessant de la casa, el rellotge de sol, que es trobava molt malmès, ha estat restaurat i ha recuperat el seu esplendor. Lluís Bonet Garí, al seu llibre "Les Masies del Maresme" (1983) el qualifica com el rellotge de sol més espectacular de Catalunya" i afegeix "cada any se'n perd més tros, i el color ja quasi s'ha perdut; abans feia goig de mirar, i semblava impossible que es pogués arribar a perdre. Ara cada dia queda més esblaimat, i acabarà a res, si no s'hi posa remei. Afortunadament, s'hi ha posat remei.