Can Monac
(Teià - Maresme)

Teià - Can Monac (Foto: Albert Esteves, 2007)

Teià - Can Monac

Teià - Can Monac

Situació Carrer Berenguer Raudors, 14
Masia situada molt a prop del poble, força ben conservada. Va ser residència d'estiueig de la família Fivaller, que en va mantenir la propietat fins al segle XIX. De la casa cal destacar-ne el magnífic portal adovellat, amb un detall esculpit a la clau, i les finestres conopials gòtiques, amb carasses a les mènsules, de gran qualitat, datables al segle XV. A la part posterior de l'edifici hi ha una torre emmerletada. La casa va ser reformada durant el segle XVII, moment en el qual es va afegir el cos més elevat de les golfes, amb finestra de llinda plana, i un altre de lateral, destinat a vivenda del masover. A la llinda de la finestra d'aquest cos lateral hi ha gravada la data de 1662.