Església parroquial de Sant Pere
(Premià de Dalt - Maresme)

Premià de Dalt - Església de Sant Pere

Premià de Dalt - Església de Sant Pere (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Pujada de l'Església
La primera notícia de la parròquia de Sant Pere de "Primiliano" és del segle X. De la primitiva església romànica no n'ha pervingut cap vestigi, ja que, al seu damunt, es va bastir l'actual temple, l'any 1588. És un edifici d'estil tardogòtic, que consta d'una única nau, amb capelles laterals, absis poligonal i campanar de torre, de planta quadrada. El campanar es va construir l'any 1613 i és obra de Joan Salvador "Garriga".

L'edifici va resultar molt malmès l'any 1936 i va ser restaurat després de la guerra, però es va perdre del tot el magnífic retaule major, del segle XV.