Casa Roura Carnesoltes
(Barcelona | Ferran - Escudellers - Barcelonès)

Barcelona - Escudellers, 8 (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilRomanticisme
AutorJosep Nolla, m.o.
Situació Escudellers, 8
Edifici en cantonada construït a mitjan segle XIX. Té balcons amb llosana de pedra, alguns individuals i altres que enllacen diverses obertures. El més característic són les pintures que decoren les parts cegues del parament. Són plafons pintats amb bustos de personatges envoltats de fullatge, simulant tapissos penjats al mur. És probable que aquesta decoració es fes l'any 1892, quan el nou propietari, Jacint Campany, demanava permís a l'Ajuntament per revocar i estucar la façana.

La casa fou promoguda el 1862 per l'indià de Canet de Mar Fèlix Carnesoltes i el seu gendre Esteve Roura, segons el projecte del mestre d'obres Josep Nolla. Després fou heretada per la filla del segon, Francesca Roura i Carnesoltes, casada amb el comerciant barceloní Jacint de Capmany i Bonfús*.

*Font: Octavià Alexandre