Casa Evarist Arnús
(Barcelona | Ferran - Escudellers - Barcelonès)

Barcelona - Avinyó, 42, plànol (Arxiu Històric de Barcelona)

EstilRomanticisme
AutorJosep Oriol Mestres Esplugas
Situació Avinyó, 42 / Carabassa, 5
Edifici construït l'any 1859, data que figura inscrita sobre la llinda de la porta principal, on també hi ha les inicials E.A. La façana s'articula verticalment segons els eixos de les obertures i remarca la típica jerarquia de les diferents plantes, la planta principal amb balcó seguit i les obertures ornamentades amb les mènsules dels balcons del pis següent. La volada de les llosanes va minvant en alçada, així com la mateixa alçada de les plantes. És interessant el vestíbul, amb dues fileres de columnes toscanes i el pati interior, amb galeria d'arcades al pis principal.

La casa va ser propietat de l'empresari i banquer Evarist Arnús i de Ferrer (Barcelona 1820 - 1890), que el 1852 havia fundat el seu banc. El projecte és de Josep Oriol Mestres, autor també de la casa d'estiueig dels Arnús a Badalona.